Marco i Kubota esperen convertir l’agermanament Castelló-Ube en el ‘pont’ entre Espanya i el Japó
Les alcaldesses oficialitzen el vincle institucional entre totes dues ciutats amb l’ambaixador d’Espanya al país nipó com a ‘padrí’ i amb el Fòrum España-el Japó de novembre com a primera cita
Les ciutats de Castelló i Ube City han quedat definitivament unides amb la signatura del certificat d’agermanament per part de les dues alcaldesses, Amparo Marco i Kimiko Kubota. L’ambaixador d’Espanya al Japó, Jorge Toledo, ha actuat com a ‘padrí’ de cerimònies. Un emotiu acte en el qual totes dues representants municipals han mostrat el seu compromís públic de convertir l’agermanament en “el pont entre Espanya i el Japó” en un any en què precisament acaba de posar-se en marxa l’acord econòmic entre la Unió Europea i el país nipó.
Marco ha destacat en la seua intervenció la important delegació de Castelló desplaçada fins al Japó per a participar en l’acte, formada per la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón; el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el vicerector d’internacionalització de l’UJI, Joan Martín, i la vicerectora adjunta i responsable de Pràctiques a l’Estranger, Eva Camacho.
La pròpia alcaldessa d’Ube City ha ressaltat aquest fet com una mostra del respecte institucional de Castelló cap a la ciutat japonesa i ha recordat la seua intenció de continuar donant “tot el nostre suport i col·laboració per a aconseguir un futur pròsper per als nostres ciutadans i ciutadanes”.
Marco ha explicat la importància de culminar l’agermanament en un moment molt especial, no solament per l’entrada en vigor de l’acord comercial Europa-el Japó, sinó pel fet que s’haja acceptat la proposta de Castelló d’acollir el fòrum entre Espanya i el país asiàtic. “Una oportunitat de primer nivell per a poder oferir les grans possibilitats comercials de la nostra zona per a atraure inversions”, ha remarcat.
En aquest sentit, ha assegurat que «a partir d’ara comença una nova història de comprensió mútua i intercanvi més actiu tenint en compte els atractius de cada part» i per això, «volem fomentar l’estrenyiment de totes dues ciutats en favor del desenvolupament i l’amistat».
De fet, l’alcaldessa ha volgut que “els motors més importants de la ciutat, com són la Cambra de Comerç, el Port i la Universitat Jaume I, figuren des del minut un com a coprotagonistes d’un agermanament que ha de ser absolutament transversal i beneficiar al conjunt de la ciutadania”. “La col·laboració d’aquestes tres institucions serà fonamental per a obrir les portes de Castelló tant a Ube com al Japó”, ha destacat Marco.
Els primers passos s’han donat hui mateix amb reunions de treball entre els components de la delegació castellonenca i responsables municipals i econòmics de la ciutat d’Ube City en intercanvi internacional, economia i pesca, promoció turística i desenvolupament agrícola, entre altres.
El propi ambaixador d’Espanya al Japó ha centrat la seua intervenció en l’aliança estratègica que “s’ha signat hui però que ja porta temps gestant-se amb bons resultats com és el fet d’haver aconseguit convertir a Castelló en ciutat amfitriona d’un fòrum que és una excel·lent oportunitat per a posar en valor els seus atractius”. En aquest sentit, ha oferit la màxima col·laboració de l’ambaixada perquè aquest fòrum “siga un èxit i perquè Castelló puga beneficiar-se de les oportunitats de negoci que s’obrin amb l’acord Europa-el Japó i amb el propi agermanament”.